WatchID

WatchID creëert horloges

WatchID is opgericht door Johan Büdgen. Johan is van huis uit creatief ingenieur en brugarchitect. Johan is geïnspireerd door de techniek, vorm, materialen en details waardoor een horloge een uniek en persoonlijk karakter krijgt.

Specialist

Johan heeft zich door zijn passie voor vormgeving, techniek en productie ontwikkeld tot horlogespecialist en produceert unieke horlogeconcepten middels een combinatie van 3D-cad, machinaal en handwerk in eigen huis.
Nagenoeg alle onderdelen worden uniek ontworpen en gemaakt door Johan.

Missie

Het is Johan’s missie om het (mede-)creëren van een eigen horloge bereikbaar te maken voor horlogeliefhebbers. Unieke persoonlijke horloges, op maat vormgegeven en gemaakt. Horloges die zich toonaangevend onderscheiden en als erfstuk doorgegeven worden.

Ontwerpfilosofie

Een horlogeontwerp heeft de gewenste eigenschappen van de drager. Deze eigenschappen kunnen door de horlogeliefhebber worden aangewezen op sfeerfoto’s van bestaande producten. Johan ontwerpt een horloge op basis van de gewenste eigenschappen. De ontwerpstijl van Johan kenmerkt zich door de combinatie van een krachtige basisvormen, verfijnde detaillering, hoogwaardige materialen en gebalanceerde verhoudingen, altijd op zoek naar een onderscheidend uniek karakter.

Maakfilosofie

Een horloge moet in huis gemaakt kunnen worden door een combinatie van machines en handwerk. Materialen zijn altijd van hoge kwaliteit met een hoogwaardige ambachtelijke afwerking.

Heeft u altijd al gedroomd van een uniek en persoonlijk horloge, ambachtelijk gemaakt en speciaal voor u of uw dierbaren? Johan staat vrijblijvend voor u klaar om uw vragen en ideeën door te nemen.

Website: www.watchid.nl