Dijkman Watches

Vakschool Uurwerktechniek

Holke Dijkman (1962) heeft een traditionele opleiding gevolgd aan de vakschool voor uurwerktechniek in Hoorn. In de tachtiger jaren, door de snelle opkomst van het quarzhorloge, nam de algemene belangstelling voor het horlogemakersvak snel af. Bij Holke echter niet, in die tijd is hij zich gaan specialiseren in precisieslinger klokken, die hij zelf ontwierp en bouwde. In deze periode leerde hij Christiaan van der Klaauw kennen.

VERSUM

Holke heeft bij Christiaan van der Klaauw ruim 10 jaar gewerkt aan de ontwikkeling en productie van zeer gecompliceerde astronomische horloges.
Kortgeleden heeft Holke besloten om zelfstandig verder te gaan. Hij restaureert klokken en heeft zijn eerste, eigen horloge ontworpen en gebouwd. Het is een uniek en zeer innovatief ontwerp. Het horloge heeft een omgekeerd uurwerk, waardoor de techniek van het uurwerk vanaf de bovenkant prachtig zichtbaar is. Voor het probleem dat hierdoor de wijzers tegen de klok in zouden bewegen heeft Holke een uiterst innovatie oplossing gevonden. Ook de horlogekast is een eigen ontwerp en product van Holke, zo ontworpen dat deze het omgekeerde uurwerk kan bevatten. Het is een prachtig horloge dat luistert naar de naam “VERSUM”, wat Latijns is voor omgekeerd.

De eerste exemplaren

Holke is hard aan het werk om het eerste exemplaar van de “VERSUM” dit voorjaar af te leveren aan de gelukkige eigenaar. Naast zijn werkbank ligt een schetsboek waarin hij zijn nieuwe ideeën optekent. Ongetwijfeld weer een prachtig horloge met een eigen innovatieve complexiteit.

Website: www.dijkmanwatches.nl