Sanders Engravers

Het idee is ontstaan nadat wij in onze vrije tijd bezig waren met een hobbyproject, het bouwen van een Harley-Davidson motorfiets volledig in Mexicaanse stijl. Hierbij worden veel onderdelen van de motor gegraveerd waardoor een waanzinnig effect ontstaat.

Ik werkte als dansdocent met een passie voor tekenen en ontwerpen en Ernst werkte als Harley-Davidson monteur altijd al in de techniek met daarnaast een persoonlijke voorliefde voor fijnmechanica en uurwerktechniek. Bijzonder is het daarom dat wij onze kwaliteiten samen hebben kunnen brengen binnen ons bedrijf, waar creativiteit en techniek samenkomen. Ernst de handgraveur en ik zorg voor de unieke ontwerpen.

Om niet als hobbyisten aan de slag te gaan wilden we vanaf het begin de kunst van het graveren professioneel aanpakken, we wilden bij een meestergraveur in de leer. Graveren is niet iets wat je zomaar even doet. Zo zijn we na een lange zoektocht bij een Meester wapengraveur in België uitgekomen. Tijdens onze interne stage leerden we dit ambacht van micro- graveren.

In ons huis hebben we direct een atelier ingericht waar we samen werken. Tijdens het oefenen op één van ons eigen horloges kwam Ernst in contact met een horlogemaker. Van het een kwam het ander en werden we her en der uitgenodigd om onze kunsten te laten zien.

Op deze manier begonnen de aanvragen binnen te komen voor het graveren van horloges. Tijdens het maken van de ontwerpen teken ik deze eerst op kalkpapier, later werk ik dit uit in de computer tot fijne lijnen. Op deze manier kan ik het ontwerp verkleinen tot de juiste maat. De hoofdlijnen worden op een speciale manier overgebracht op het object en worden vervolgens gesneden in het oppervlak. Door de achtergrond te verwijderen en het toevoegen van schaduw ontstaat er diepte en komt de afbeelding echt tot leven.

Door veel op Social Media, zoals Facebook, te delen komen de aanvragen nu van over de hele wereld. Vanuit Californië tot Indonesië, Polen, Duitsland, Bahrein en natuurlijk ook dichter bij huis hebben we nu klanten. Sommige klanten weten precies wat ze willen, maar geven ons wel de vrijheid in het ontwerpen. Anderen leggen de creativiteit van het ontwerp volledig in mijn handen.

Het werk is afwisselend vanwege de verschillende klanten met vaak heel persoonlijke ontwerpen met een heel verhaal erachter. Hierdoor worden we steeds weer opnieuw uitgedaagd. Niet iedereen wil een doorsnee horloge waar er meerdere van zijn. Het laten graveren is het uiten van luxe, jezelf onderscheiden waarbij jouw eigen persoonlijkheid naar buiten komt.

Het exclusieve en ambachtelijke handwerk is zeer gewild. Hoewel de nadruk op horloges ligt kunnen wij natuurlijk ook andere objecten voorzien van prachtig en uniek handgraveerwerk.

Met vriendelijke groet,

Kim & Ernst

Website: www.sandersengraver.nl